Ship Construction And Design 2012 Objective Paper


157)A negative metacentric height __________.

A) will always cause a vessel to capsize

B) should always be immediately corrected

C) always results from off-center weights

D) All of the above are correct

Answer-B


158)A negative metacentric height __________.

A) will always cause a vessel to capsize

B) always results from off-center weights

C) should always be immediately corrected

D) All of the above are correct

Answer-C


159)When a vessel is floating upright, the distance from the keel to the metacenter is called the __________.

A) metacentric radius

B) height of the baseline

C) height of the metacenter

Answer-C


160)When a vessel has positive stability, the distance between the line of force through B and the line of force through G is called the __________.

A) metacentric height

B) righting arm

C) righting moment

D) metacentric radius

Answer-B


161)he righting moment can be determined by multiplying the displacement by the __________.

A) vertical center of gravity (KG)

B) longitudinal center of gravity (LCG)

C) righting arm (GZ)

D) center of gravity (CG)

Answer-C


162)n small-angle stability, when external forces exist, the buoyant force is assumed to act vertically upwards through the center of buoyancy and through the __________.

A) center of gravity

B) center of flotation

C) metacenter

D) metacentric height

Answer-C


163)GM cannot be used as an indicator of stability at all angles of inclination because __________.

A) M is not fixed at large angles

B) there is no M at large angles

C) G is not fixed at large angles

D) there is no G at large angles

Answer-A


164)In small angle stability theory, the metacenter is located at the intersection of the inclined vertical centerline and a vertical line through __________.

A) G

B) F

C) B

D) K

Answer-C




NEXT
Prepare for MMD Class 4 Objective