Ship Construction And Design 2010 Objective Paper


101)The difference between the starboard and port drafts due to wind or seas is called __________.

A) list

B) heel

C) trim

D) flotation

Answer-B


102)Forces within a vessel have caused a difference between the starboard and port drafts. This difference is called __________.

A) list

B) heel

C) trim

D) flotation

Answer-A


103)The maximum mean draft to which a vessel may be safely loaded is called __________.

A) mean draft

B) calculated draft

C) deep draft

D) load line draft

Answer-D


104)That center around which a vessel trims is called the __________.

A) tipping center

B) center of buoyancy

C) center of gravity

D) turning center

Answer-A


105)The distance between the bottom of the hull and the waterline is called __________.

A) tonnage

B) reserve buoyancy

C) draft

D) freeboard

Answer-C


106)For an upright vessel, draft is the vertical distance between the keel and the __________.

A) waterline

B) freeboard deck

C) Plimsoll mark

D) amidships section

Answer-A


107)After transferring a weight forward on a vessel, the draft at the center of flotation will __________.

A) change, depending on the location of the LCG

B) increase

C) decrease

D) remain constant

Answer-D


108)The average of the forward and after drafts is the __________.

A) mean draft

B) true mean draft

C) mean of the calculated drafts

D) draft at the center of flotation

Answer-A




NEXT
Prepare for MMD Class 4 Objective