MARPOL,ISM,ISO,IMO and STCW 2013 Objective Paper


208) GAS CARRIER AFTER A1980 JULY

A.GC CODE

2.IG CODE (correct)

3.IMDG CODE

4.IB CODE

Answer-2


209) Appointment of a designated person ashore (DPA) is a requirement under which of the following instruments?

A. STCW code

B. ISPS code

C. Marpol 73/78

D. ISM code (correct)

Answer-D


210)Minimum number of lifebuoys that need to be carried on cargo ships of length 200 m and above is_______________

A. 24

B. 18

C. 14 (correct)

D. 12

Answer-C


211) Minimum number of rocket parachute flares required to be carried on board is___________

12

212) The validity of which of the following certificates is not 5 years?

A. Safety equipment certificate.

B. Load line certificate.

C. Tonnage certificate(correct)

D. Safety radio telegraphy certificate

Answer-C


215) Under the Indian Merchant shipping act 1958, the maximum number of members that can be appointed by the Central Government of India to the National Shipping Board is:

A. 6

B. 16(correct)

C. 4

D. 2

Answer-B


216) Appointment of a designated person ashore (DPA) is a requirement under which of the following instruments?

A. STCW code

B. ISPS code

C. Marpol 73/78

D. ISM code

Answer-D


217) which is considered safest protection from static electric disharge when connecting or disconnecting cargo hoses or metal arms??

a.insulating flange or length of non conducting hose.(correct)

b.switching off iccp

c.ship shore bonding cable use.

d.none of the above

Answer-A


218) annex I regulation 12 sludge takes concentration:

A. Bilge pump to OWS

B. No line direct connection to OBD other than discharge give in regulation 13(correct)

C. No direct connection to OBD

D. Have direct connection to OBD all the valve to be close and sealed

Answer-B


219) Which of the following kinds of total flooding system is most suited for very large spaces like car carrier car decks?

A. High pressure multi cylinder type CO2 installation

B. Low pressure bulk storage tank type CO2 installation(correct)

C. Low expansion foam systems

D. Fixed pressure water spraying systems

Answer-B



NEXT
Prepare for MMD Class 4 Objective