MARPOL,ISM,ISO,IMO and STCW 2009 Objective Paper


84)Which of the following statements is true?

A.The installation of an IMO approved incinerator is mandatory on all ships.

B.The installation of an incinerator is mandatory on all ships above 400 GRT.

C.The installation of an incinerator is not a mandatory requirement. (correct)

D.The installation of incinerators is mandatory only for dry ships

Answer-C


85)The angular movement of a vessel about a horizontal line drawn from its bow to its stern is

A. pitching

B. rolling(correct)

C. heaving

D. swaying

Answer-B


86)Part I of the Oil Record Book deals with

A. Cargo operations

B. Cargo and ballast operations

C. Machinery space operations(correct)

D. Cargo,ballast and machinery space operations

Answer-C


87) Which of the following statements concerning Water Ingress Detection Equipment is False?

A.The equipment is mandatory for bulk carriers under SOLAS Chapter XII

B.The equipment consists of two alarms??? Pre alarm and main alarm

C. Bakkast spaces forward of collisiom bulkhead need to have only one main alarm at 10% depth

D.The main alarm in holds is set at 15% depth but not exceeding 0.5m(correct)

Answer-D


88)Who has exclusive jurisdiction over a ship in high seas,in normal circumstances?

A.Nearest Port State

B.Nearest Coastal State

C.Flag state

D.United Nations

Answer-C (NOT SURE)


89)When applying chest compresssions on an adult victim during CPR,the sternum should be depressed about

A.1/2 inch or less

B.1/2 to inch

C.1 to inches

D.1 to 2 inches(correct)

Answer-D


90) Under OPA 90, who is responsible for mobilizing Oil Spill Removal Organization (OSRO), in the event of spill of oil or Noxious liquid Substances?

A.Master

B.USCG

C.Qualified Individual(correct)

D.Technical Superintendent

Answer-C


91) Loss of a limb in an accident can lead to death due to_________________

A. Blood loss leading to shock

B. Cardiac failure resulting from sudden and severe mental agony and trauma

C. Gangrene

D. All of the above

Answer-D



MARPOL,ISM,ISO,IMO and STCW 2010 Objective Papers
Prepare for MMD Class 4 Objective