MARPOL,ISM,ISO,IMO and STCW 2008 Objective Paper


59)Which of the following is a man overboard maneuver?

A.Neil Robertson turn

B.Williamson turn.(correct)

C.Hard port

D.Hard starboard.

Answer-B


60)The parent instrument of IMO is:

A.UNCLOS I, 1958

B.UNCLOS II, 1960

C.UNCLOS III, 1974

D.The IMO convention(correct)

Answer-D


61)After a person has been revived by artificial respiration, they should be

A.walked around until he is back to normal

B.given several shots of whiskey

C.kept lying down and warm(correct)

D.allowed to do as he wishes

Answer-C


62)Dumping of wastes at sea is controlled by which of the following IMO conventions?

A.Marpol 73/78

B.London convention(correct)

C.Hongkong convention

D.Kenya convention

Answer-B


63)To prevent oil from escaping into the sea when ballasting through the cargo piping system, you should FIRST

A.open sea suction valves, then start the cargo pump

B.start the cargo pump, then open sea suction valves(correct)

C.open block valves, then start the cargo pump

D.open sluice valves, then start the cargo pump

Answer-B


64)Prior to entering a cargo pump room, you should ensure that

A.the forced ventilating system is operating(correct)

B.the cargo pumps are secured

C.no monocarbon gases are present

D.the oily water separator is de-energized

Answer-A


65)Which of the following documents carried by a ship is not issued under the MARPOL convention?

A.IOPP certificate

B.Oil Record Book

C.SOPEP

D.Safety Management Certificate.(correct)

Answer-D


66)When a vessel is floating upright, the distance from the keel to the metacenter is called the

A.metacentric differential

B.height of the baseline

C.height of the TRANVERSE metacenter(correct)

D.righting arm

Answer-C



MARPOL,ISM,ISO,IMO and STCW 2009 Objective Papers
Prepare for MMD Class 4 Objective