LUCENT PLACEMENT PAPER (TECHNICAL & APTITUDE)

 

1). Piggy backing is a technique for

 

a) Flow control b) sequence c) Acknowledgement d) retransmission

 

Ans: c piggy backing

 

2). The layer in the OST model handles terminal emulation

 

a) session b) application c) presentation d) transport

 

Ans: b application

 

3. there is an employer table with key feilds as employer no. data in every n'th row are needed for a simple following queries will get required results.

 

a) select A employe no. from employe A , where exists from employe B where A employe no. >= B employe having (count(*) mod n)=0

b) select employe no. from employe A, employe B where A employe no. >= B employ no. grouply employe no. having (count(*) mod n=0 )

c) both a& b

d) none of the above

 

4. type duplicates of a row in a table customer with non uniform key field customer no. you can see

 

a) delete from customer where customer no. exists ( select distinct customer no. from customer having count )

b) delete customer a where customer no. in (select customer b where customer no. equal to b customer no. ) and a rowid > b rowid

c) delete customer a where customer no. in ( select customer no. from customer a, customer b )

d) none of the above

 

5.6*12*15 is the volume of some material. How many cubes can be inserted into that?

 

 Ans.40

 

6.Two pipes can fill a tank in 10 1nd 12 hours while third pipe will make the tank empty in 20 hours. If all three pipes operate simultaneously, in how many hours the tank will be filled ?

 

Ans.7hours 30 minutes.

 

7.Diameter of a beaker is 7cm. Mambler(some instrument) dia is 1.4cm. How many mamblers has to be put to increase the water level by 5.6cm.

 

8.Cost of an item is x. It's value increases by p% and decreases by p% Now the new value is 1 rupee, what is the actual value.

 

Ans.(1000)/(1000-p*p).

 

9.A right circular cylinder and a cone are there. Base radius of cone is equal to radius of cylinder. What is the ratio of height to slant side.

 

10.Distance between two poles is 50 meters. A train goes by 48 kmph in one minute. How many poles will be crossed by the train.

 

11.A pole seen from a certain distance at an angle of 15 degrees and 100 meters ahead by 30 degrees. What is the height of pole.

 

12.15 people--each has to pay Rs.20.. 20 people--each has to pay Rs.18.. for 40 people--how much has to pay ?

 

13.if p=2q then q=r*r, if p-odd then q is even, whether we decide r is even or odd ?

 

a) first condition is sufficient

b) second condition is sufficient

c) both are sufficient

d) both are not sufficient

 

14.What is the value of m given that

 

i) m is divided by 2

ii) m is divided by 5

Ans: none of these

 

15.If he sells 40 mangoes, he will get the selling price of 4 mangoes extra, What is his % increase in profit ?

 

Ans: 25%

 

Lucent Placement Paper Patter Based On Aptitude, Technical and System Concepts

 

The paper consists of three sections.

 

1. Aptitude 15 questions 20 min

2. System concepts 20 questions 20 min.

3. 'C' 15 questions 20 min.

 

Section 1

Question 1 to 5 have to be answered on the basis of the information given below:

On Sunday, December 23, four ships were berthed at the Port.

 

Ship W left at 4 PM on Sunday, December 23, for a series of 8-day cruises to Bermuda and Nassau.

Ship X left at 4:30 PM on Sunday, December 23, for a series of alternating11-day and 13-day cruises.

Ship Y sailed at 5 PM on Sunday, December 23, for a series of 5-day cruises to Bermuda.

Ship Z sailed on Monday, Decmeber 24, for a series of 7-day cruises to Nassau.

Each cruise begins on the day after departure.

Each ship is scheduled to return to the Port early in the morning after the last day of the cruise and leave again in the afternoon of the same day.

( From 1999 Barrons GRE book Model Test 3 - Section 5 - Q8 to Q12)

 

1. On December 31, which ships will be sailing from the Port on a New Year's Eve.

 

(a) W and X

(b) X and Y

(c) W and Z

(d) X and Z

(e) X, Y and Z

 

Ans: (c)

 

2. On how many sailing dates between December 24 and February 28 will ship W be moored alongside another ship

 

(a) 0

(b) 2

(c) 4

(d) 5

(e) 6

 

Ans: (d)

 

3. On how many occasions between December 24 and February 28 will three ships be moored at the Port.

 

(a) 0

(b) 1

(c) 2

(d) 3

(e) 4

 

Ans: (a)

 

4. On which day of the week will these four ships make most of their departures?

 

(a) Sunday

(b) Monday

(c) Tuesday

(d) Thursday

(e) Saturday

 

Ans: (b)

 

5. On which days of the week in the period between December 24 and February 28 will the pier be least crowded?

 

(a) Tuesday and Friday

(b) Tuesday and Thursday

(c) Friday and Saturday

(d) Wednesday and Thursday

(e) Thursday and Saturday

 

Ans: (a)

 

6. A family with a husband, his wife and their child are at one side of river.

They want to cross the river on a boat. The child can't be left alone.

The only available boat can hold only one person and the boatboy.

Only the boatboy can row the boat.

What is the minimum number of trips from on bank to the other, that the boatboy has to make

for the whole family to reach the other side.

 

Question 7 to 10 have to be answered on the basis of the information given below:

 

The workweek in a small business is a five-day workweek running from Monday through Friday.

In each workweek, activities L,M,N,O and P must all be done.The work is subject to the following restrictions:

 

L must be done earlier in the week than O and earlier than P

M must be done earlier in the week than N and earler than O

No more than one of the activities can ever be done on any one day

 

7.Which of the following is an acceptable schedule starting from Monday to Friday

 

a) L, M, N, O, P

b) M, N, O, N, M

c) O, N, L, P, M

d) P, O, L, M, L

e) P, O, L, M, N

 

Ans. (a)

 

8. Which of the following pair of activies could be done on Monday and Tuesday

 

a) L and O

b) M and L

c) M and P

d) N and O

e) O and M

 

Ans. (b)

 

 

Click To download more papers
Click To download more papers