i-Flex Job Interview Placement Paper Pattern

 

Company Name : i-flex

Type : Job Interview, Fresher

 

 

There are 2 sections :-

Section A ? logical reasoning and aptitude ? 40 questions

Section B ? verbal ? 20 questions Sectional cutoff was there and negative marks for wrong answers.

 

Section A

 

1. If HOST is coded as IPTU, POST is coded as?

 

2. some simple decoding question

 

3. 10,11,18,37,74,? ans:135

 

4. if length of the rectangle is reduced by 25%, by how much percent should the breadth be increased to maintain the same area

 

5. A path of width 3m is laid down along the perimeter of a square plot of area 180 sq.m. it cost rs 2.50 for 1 sq.m. how much will it cost for the path to be laid down?

 

6. some questions on blood relations ( refer RS.Agarwal ? it was simple)

 

7. A, B, C share the amount of rs 250 in the ratio 13:10:17 what is C?s share?

 

8. B knows A?s birthday falls between 20th October and 7th November. But C knows that A?s birthday is after 30th October and does not fall in November. Obviously find A?s birth date

 

9. 2 figures were given and we have to find what image we?ll get when those 2 are overlapped. Four options were given.

 

10. a simple figure was given and find the side view. Four options were given

 

11. a circle is drawn inside a square such that all four sides are tangent to the circle. Find the ratio of area of the square to the area of circle

 

12. question on train, speed etc

 

13. question on train, speed etc

 

14. Lola sola bola - earth is round tola rola kola - sun is good coca cola pepsi - all are bad what is bola? like that two questions

 

15. . If train of length 200 m travels @ 60 m/s and person traveling in the same direction is going @ 36 kmph, how long it would take to overtake the person? Lava and kusha = daddy and boy. misha = uncle of kusha. trisha = lava sister so misha is related to trisha in which way?

 

16. Some robes are strikes, all strikes are rabbits. What is conclusion? Some conclusions were given and choice was like this ? i)only conclusion 1 follows ii) both conclusion 1 and 2 follows and so on..

 

 

 

Section B

 

1. Thermometer: temperature :: barometer: ?

 

2. lion: cub :: cat:?

 

3. antonym of homogeneous

 

4. synonym of reinforcement

 

5. a simple paragraph on meditation was given and five questions based on it

 

6. rearrangement of simple set sentences

 

7. fill in the propositions

 

8. 4 addresses were given and v had to find the odd one out (simple)

 

9. 4 codes were given and again odd one out(simple)

 

 

Rounds :

- Aptitude Test

 

Location : Chennai

Contributor Name : Nirupa

 

I-Flex Placement Papers and Sample Papers

 

 

Total 90 ques,answered in 65 minutes,Test-I,Test-II,Test-III.

 

Test-I of 30 minutes(40 questions)

Test-II of 20 mins (30 questions)

Test-III of 15mins (20 questions) minutes

 

 

TEST1

 

1. The following alphabets written in the reverse order which will be the fifth letter to the right of the eleventh letter

from the left ? A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

1)J         2) K         3)L         4)P         5) U

ans : 2 i.e K

 

2) if P+Q means 'P is the sister of Q ','P - Q means 'P is the father of Q','P x Q' means 'P is the brother of Q',which of the following means 'K is the aunt of N' ?

 

2. K + L - M x N 2) K-L+MxN 3) K x L -M +N 4)K-Lx M +N 5) none as there is no symbol for aunt .

ans : 1

 

3. If the word code SINDHU is written as VIEOJT ,how is SURESH is written

Ans : ITFSVT(3rd option)

 

4. Which will come in the next in the series IAR GET EIV COX

 

Ans : AUZ(4th option)

 

5. Hitting the target

 

Ans : 65(3rd option)

 

6. + means divide , - means multiply, x means minus, / means plus , what is the output (480+20x20)-16/12 = ?

 

ANS : 76(1st optin )

 

7. Gopal, Madhav, raju, ????.. like this

 

Ans : raju(2nd option)

 

8. Anand , meena, cup, la' dup mil ????.like this

 

Ans : cup(5)

 

9. Word is PREDILECTION 1ST & 3RD letter is changed, 2nd & 4th, 5th & 7th , similarly changed what is at 8th

letter counted from left.

 

Ans : L(2)

 

10. 'b' is in Doubt in the same way as 'h' is in

1) inhibit 2) house 3)enhance 4) hope 5) honest

Ans : honest(5)

 

11 - 15 Logical question Five adults A B C D E question is like this

Ans 11) 2 12) 3 13) 1 14) 5 15) 4

 

16 - 20 : mathematical & logical

 

16)-ans 1 17) ---ans 4 18)----ans 3 19)----ans 3 20)---ans 5

 

21- 25 Electronic data processing?????. 21)---ans 2 22)---ans 4 23)---ans 1 24)---ans 5 25)---ans 3 26)---ans 1 27)---ans 2 28)---ans 3 29)---ans 3 30)---ans 4 31)---ans 2 32)---ans 4 33)---ans 3 34)---ans 1 35)---ans 5

 

36 to 40 there was a flowchart for ordering of 3 numbers and there was fill the blanks type. very easy U can do easily.in some qs. the qs, was wrong and in some others a page was pasted on that to correrct it.i do n't know which one u will get. if the right side of the flow chart shows yes path then qs.is wrong it should be no path(very easy)

 

TEST -2 ------- 1-ans 4 2-ans 5 3-ans 2 4-ans 4 5-ans 5 6-ans 1 7-ans 3 8-ans 5 9-ans 2 10-ans 1

 

11- se4riese problem 0 2 10 30 68 ? 1296 2401 options are:625,680,686,692,648

 

ans: 625(probably) all of them gets divided by 1,2,3 repectively and then another series can be created i.e 0,1,5,10,17,?,216,343 last 3 can be cubes of 5,6,7 12-ans 3 13-ans 2 14-ans 4 15-ans 5 ther is a problem related to sugar factory atable is given(16-25): 16-ans 3( 17-ans 4 18-ans 5 19-ans 1 20-ans 5 21-ans 1 22-ans 2 23-ans 3 24-ans 4 25-ans 2 ther is a histogram showing it institute courses(26-30): 26-ans 4 27-ans1 28-ans3 29-ans2 30-ans5

 

TEST-III The 3rd test consist of 20 english ques in 15 minutes. 1-ans3 5-ans5 2-ans5 6-ans5 3-ans4 7-ans2 4-ans2 8-ans 4 there are 4 qss based on finding errors that page i have lost. There is a passage related to "education ..literate" and ans are as below:(8 qss and answers are in order) 3 1 3 3 4 2 1 1

 

Question will be in three parts 1st part- 40 qns ,2nd part- 30 , qns 3rd part - 20 qns There are 5 choices in each qn- 1 2 3 4 5 Here is the qn of arithmetic which are not in order.

 

1. Square root(x)/3 = 243/x value of x ?

ans. 81

 

2. Qn from loss and gain what is the net profit?

ans. 25 percent

 

3. If + sign is represented as /, - as *(into,not power do not confuse) , * as - and / as + then what will be the value of (480+20*20)-16 /12 ?

ans. 76

 

4. Which of the following will come next in the series IAR, GET , EIV , COX ans. AUZ

 

5. B is in DOUBT in the same way H is in choices.... HOPE , HOUSE , HONEST , INHIBIT

ans : HOUSE(confirm it i am not sure)

 

6. I P+Q represents P is the sister of Q, P-Q represents P is the father of Q and P*Q represents P is the brother of Q then which will represent K is the aunt of N

ans. K+Q-M*N

 

7. In a class pusparanks 8th from top and 28th from bottom.how many students are there in the class?

ans. 35

 

8. 23 percent of a no is 230, 4/23rd of the number is ?

ans.none of these

 

9. Sum of a number and its one third = 60, 4/5th of the number is ????? ans. 36

 

10. If A to Z is written in the reverse order which is the 5th letter to the right of the 11th letter from the left????

ans . K

 

11. In a rectangle length = twice that of breadth , cost of grounding is 60 rupees per meter,total cost is 3600/- what is the length in meter?

ans. 20

 

12. Qn on sequences which will come next?? 11 13 17 23 31 ? 53 67

ans. 41

 

13. 18 27 64 125 ? 343 512 ans. 216 14. 2 3 10 15 26 ? 50 63

ans.please find out!

 

15. 0 2 10 30 68 ? - - (cannot recall) please find out

 

16. If simon is taller than A, A is shorter then gayatri, sharat is taller then.

ans.gayatri

 

17. If a 100m train crosses a platform of 75m in 7.5 secs,another train of 120m coming opposite, how much time it takes the first train to cross the second one ..

ans. none of these

 

18. Telegram system, 1st 15 words in x rupees,next per letter in y rupees, if z >15 what is the total cost of c?

ans. x+(z-15)*y

 

19. Another st line cuts this in two angles, one is 4x+36 degs and another is y degs , what is the value of x?????

ans. (144-y)/4

 

20. If 6 is preceded by 8 but not followed by 9 immediately,how many.....

ans. 2

 

21. In the letter PREDILECTION ,1st and 3rd is swapped,so is 2nd and 4th,5th and 7th,6th and 8th what will be 8th letter from left?

ans. L

 

22. If rup ho la represents anand is fat cup wir ho represents mina is tall la dup mil represents boys are fat and wir lar nap represents tall and fat what reprens mina ?

ans. cup

 

23. If SINDHU is written as VIEOJT,SURESH is written as?????? ans.none of these

 

24. If hit-----> one rupee gain and miss--------> one rupee loss,one can try 100 times,he got total 30/-,

how many hit?

ans. 65

 

25. In a circle, G is to the left of M , V is to the right of M,R is to the right of V ,A is to the right of R ,G is to the

right of A and M is to the right of G, swap the position of G and R,V and A then who will be to the left of M

Ans. R

 

26. There was a histogram qn. given the capitals of 5 companies for the academic year 1995-2000,find out

a. which company will increase its capital consistently???

b. Average capital in the yr 1998?????

c. average of company 2nd?????

d. which company increases its capital by 10% at 1998 from that of 1995 data were 42.0 in 1995 and 46.20 in 1998 this company is the correct answer.....

e. what is the max. o/p in a yr,ans.. try to sum all the cols and find the max. this were easy,i can not remeber u have to do it fast.

 

27. There was a qn on flowchart,which was easy, i can not recall exactly.

 

28. In english u have to find out errors in 5 fragments of a sentence (GRE pattrn) which were easy, 4 qns , and fill in the blanks which were extremely difficult(4 qns) read Barron's guide also there was a long passage which attempt at last,this was in qn no from 16-20,if it is answer of

 

18 Is choice 2,

 

19 Is 2 and that of 20 is 3

 

Note: iFlex usually asks GRE type question. so prepare for that.

 Click to download more papers