Epson Aptitude - General

 

Sample Questions

 

1.6 persons A,B,C,D,E,F are playing a game of cards . A,s father and mother , uncle were in the gang. There were two women. B is the mother of A gets morepoints then her husband. D got more points then E but less then F. Niece of E got the lowest points. Father of A agot More points then F. But would not win the game.

 

1.who won the game?

(a) A      (b) B     (c)  F     (d) D      Ans: b

 

2.who got lowest points ?

 

(a) A     (b) C     (c) E     (d) B    Ans: a

 

3.who is the husband of B ?

(a) F     (b) E     (c) D     (d) c     Ans : c

 

4.B was one of the lady. who was other lady?

(a) C (    b) D     (c) E     (d) A    Ans: a

 

5. who stood second in the game?

(a) A     (b) B     (c) C     (d) D      Ans: c

 

 

2. A is the widow of B. B & C were the only children of E. C is unmarried and is a doctor. D is the grand daughter of E and studies science. How is A related to D.

(a) Aunt     (b) daughter     (c)  sister     (d)  sister _in _law     Ans: b

Follow the following for Q. 3-4.

Only conclusion I follows definitely.

(b) ,, II ,,    (c) Both I & II follow    (d) Neither I nor II follows.    (e) either I or II follows.

 

3.STATEMENTS:

It is some times said that corruption is due to proverty and gross diparities.

It is an uncalled for slurr on the poor. Because the poor in India are among the most unsight persons.

 

conclusions:

I. up sight persons can't be corrupt persons.    II. Disparities of income make the people corrupt.

Ans: c

 

 

4.TATEMENTS:

The Indian economy has suffered considerable stresses and strains during the lost three years. The general picture is one of stagnations.

conclusions:

I. stresses and strains in economy lead to stagnation .

? 7 ?3     ?II. Indian economy is stagnant.

Ans: e

5-12 follow this answers.

(a) only inference I follows.    (b) only inference II follows.

 

 

5.(c) Both I & II follow.    (d) neither I nor II follows.

 

6.no hawk is a sparrow.

All hawks are hens.

Inferences:

I. no hen is a sparrow.    II. no sparrow is a hen.

Ans: c

 

7.all graduates are chairs.

all chairs are tables.

Inferences:

I. all graduates are tables.    II. all tables are graduates.

Ans: a

 

8.some birds are elephants.

some elephants are white.

Inferences:

I. some birds are white    II. some white are birds

Ans: d

 

9.all fans are vans.

none van is pan.   

 

10.I. No pan is fan.

II. no fan is pan.

Ans: d

 

11. all boats are coats.

no coat is shirt.

I. all boats are shirts    II. all shirts are boats.

Ans: a

 

12.no pen is hen.

some hens are healthy.

I. no pen is healthy.    II. no healthy thing is pen.

Ans:  d

 

13.all hopes are doops.

all fears are hairs.

Below we are giving Q,es whatever remember to us. It is not clear and order.

 

14. poem, song, romance, dirty, couplet

Ans: Romance

 

 

15.Historical, ancient, olden ,inheritant.

Ans: inheritant.

 

 

16.widow ...........,     Ans: daughter.

 

17.For one coding problem ( i.e. he will give some numbering to alphabets )

Ans: (1) PRIQOV    (2) MOFZB

 

18.synonyms:

(i) placeble     (ii) emblish     (iii) incence     (iv) depricate    ( v) palret

 

19.ODDMENT OUT:

 

(i) bench, chair, winch ,thrown, pedastal    Ans: pedestal

(ii) book, volume, saga......

(iii) 3,4,20,38 .......     Ans: 20

(iv) 3,6,52.5,157.5 ....Ans: 52.5

 

 

20.one age problem father and son 10 years ago........   

Ans: 14,38

 

EPSON Placement Paper (Aptitude Section)

 

1. 6 persons A,B,C,D,E,F are playing a game of cards . A's father and mother , uncle were in the gang. There were two women. B is the mother of A gets morepoints then her husband. D got more points then E but less then F. Niece of E got the lowest points. Father of A agot More points then F. But would not win the game.

 

1. who won the game?

a)A b) B c) F d) D ans: b

 

2. who got lowest points ?

 

a) A b) C c) E d) B ans: a

 

3.who is the husband of B ?

a) F b) E c) D d) c ans : c

 

4.B was one of the lady. who was other lady?

a) C b) D c) E d) A ans: a

 

5.who stood second in the game?

a) A b) B c) C d) D ans: c

 

2.A is the widow of B. B & C were the only children of E. C is unmarried and is a doctor. D is the grand daughter of E and studies science. How is A related to D.

a)Aunt   b) daughter   c) sister    d) sister_in_law ans: b

Follow the following for Q. 3-4.

Only conclusion I follows definitely.

b) ,, II ,,

c) Both I & II follow

d) Neither I nor II follows.

e) either I or II follows.

 

 

3. STATEMENTS:

It is some times said that corruption is due to proverty and gross diparities.

It is an uncalled for slurr on the poor. Because the poor in India are among the most unsight persons.

 

conclusions:

I. upsight persons can't be corrupt persons.

II. Disparities of income make the people corrupt.

ans: c

 

4. STATEMENTS:

The Indian economy has suffered considerble stresses and strains during the lostthree years. The general picture is one of stagnations.

conclusions:

I. stresses and strains in economy lead to stagnation .

ŠII. Indian economy is stagnant.

ans: e

5-12 follow this answers.

a) only inference I follows.

b) only inference II follows.

c) Both I & II follow.

d) neither I nor II follows.

 

5. no hawk is a sparrow.

All hawks are hens.

Inferences:

I. no hen is a sparrow.

II. no sparrow is a hen.

ans: c

 

6.all graduates are chairs.

all chairs are tables.

Inferences:

I. all graduates are tables.

II. all tables are graduates.

ans: a

 

7.some birds are elephnts.

some elephants are white.

Inferences:

I. some birds are white

II. some white are birds

ans: d

 

8.all fans are vans.

none van is pan.

I. No pan is fan.

II.no fan is pan.

ans: d

 

9.all boats are coats.

no coat is shirt.

I. all boats are shirts

II. all shitrs are boats.

ans: a

 

10.no pen is hen.

some hens are healthy.

I. no pen is healthy.

II. no healthy thing is pen.

ans: d

 

 

11.all hopes are doops.

all fears are hairs.

 

Below we are giving Q'es whatever remember to us. It is not clear and order.

 

12.poem, song, rommance, dirty,couplet

ans: Rommance

 

13.Historical, ancient, olden ,inheritant.

ans: inheritant.

 

14.widow ..........., ans: daughter.

 

For one coding problem ( ie he will give some numbering to alphbets )

ans:

1) PRIQOV

2) MOFZB

 

15.synonyms:

i) placeble ii) emblish iii) incence iv) depricate v) palret

 

16.ODDMEN OUT:

 

i) bench, chair, winch,thrown,pedastal ans: pedestal

ii) book, volume, saga......

iii) 3,4,20,38 ....... ans: 20

iv) 3,6,52.5,157.5 ....ans: 52.5

 

17.one age problem father and son 10 years ago........ans: 14,38.