Deshaw

 

This Paper Comprises Of An Aptitude Test And C-language test :

Aptitude-20 Questions (2 Marks Each) :

C-Language - 20 Questions (3 Marks Each) :

 

APTITUDE TEST:

 

 20 QUESTIONS

( 2 MARKS EACH )

( TIME-20MINUTES )

 

1) ONE RECTANGULAR PLATE WITH LENGTH 8INCHES,BREADTH 11  INCHES AND 2 INCHES THICKNESS IS THERE.WHAT IS THE LENGTH  OF THE CIRCULAR ROD WITH DIAMETER 8 INCHES AND EQUAL TO  VOLUME OF RECTANGULAR PLATE?

Ans: 3.5 INCHES

 

2) WHAT IS THE NUMBER OF ZEROS AT THE END OF THE PRODUCT  OF THE NUMBERS FROM 1 TO 100

 

3) In some game 139 members have participated every time  one fellow will get bye what is the number of matches to  choose the champion to be held?

Ans: 138

 

4) One fast typist type some matter in 2hr and another slow typist type the same matter in 3hr. if both do combinely in how much time  they will finish.

Ans: 1hr 12min

 

5) In 8*8 chess board what is the total number of squares refer odel

Ans:204

 

6) Falling height is proportional to square of the time. one object falls 64cm in 2sec than in 6sec from how much  height the object will fall.

 

7) Gavaskar average in first 50 innings was 50 . after the 51st innings his average was 51 how many runs he made in the 51st innings

 

8) 2 oranges,3 bananas and 4 apples cost Rs.15 . 3 ornages  2 bananas 1 apple costs Rs 10. what is the cost of 3 oranges,  3 bananas and 3 apples 

Ans: Rs. 15.

 

9) In 80 coins one coin is counterfiet what is minimum number of  weighings to find out counterfiet coin

 

10) In a company 30% are supervisors and 40% employees are male if 60% of supervisors are male. what is the probability that a randomly choosen employee is a male or female?

 

11) Statement: all green are blue are blue, all blue are white conclusion:

I) Some blue are green

II) Some white are green

III) Some green are not white

IV) All white are blue

A). He has given four choices like green type.

 

12) All teachers are students. some students are girls. this type of questions are there. we cant able to reproduce them.  D.E.shaw 1997 

 

SECTION B

(All multiple choices)

(Each q carries 3 marks)

 

1. While((*p++=*q++)!=0){}

is equal to

a)             b)             c)             d)

 

2. The function strcmp(str1,str2) returns

 

3. int *x[](); means

 

4. #define PRINT(int) printf("int=%d",int);

main()

{

int x,y,z;

x=03;y=-1;z=01;

PRINT(x^x);

z<<=3;PRINT(x);

y>>=3;PRINT(y);

}

 

5. struct list{

int x;

struct list *next;

}*head;

the struct head.x =100

above is correct / wrong

 

6. '-'=45 '/'=47

printfr(%d/n,'-','-','-','-','/','/','/');

o/p =?

12.o/p=?

int i;

i=1;

i=i+2*i++;

printf(%d,i);

 

8.{ ch='A';

while(ch<='F'){

switch(ch){

case'A':case'B':case'C':case'D':ch++;continue;

case'E':case'F':ch++;

}

putchar(ch);

}

}

 a) ABCDEF                 b). EFG                 c). FG                 d). error

 

9. FILE *fp1,*fp2;

fp1=fopen("one","w")

fp2=fopen("one","w")

fputc('A',fp1)

fputc('B',fp2)

fclose(fp1)

fclose(fp2)}

a.error             b.             c.             d.

 

10. int a=1; b=2; c=3; *pointer;

pointer=&c;

a=c/*pointer;

b=c;

printf("a=%d b=%d",a,b);

 

a). a=1 b=3

b). a=3 b=3

c). 3 2

d). error

 

11. #include<malloc.h>

char *f()

{

char *s=malloc(8);

strcpy(s,"goodbye")

}

main()

{

char *f()_;

printf("%c",*f()='A');

}

o/p=?

 

13. int sum(n)

int n;

if(n<1)return n;

else return(n+sum(n-1))

 

a) 10                 b) 16                 c) 14                 d) 15

 

14. When a function is recursively called all ,

automatic variables are a. stored in stack b . c. d

 

15) #define MAN(x,y) (x)>(y)?(x):(y)

{ int i=10;j=5;k=0;

k= MAN(i++,++j)

printf(%d %d %d %d,i,j,k)

}

 

16) a=10;b=5; c=3;d=3;

if(a<b)&&(c=d++)

printf(%d %d %d %d a,b,c,d)

else printf("%d %d %d %d a,b,c,d);

 

19. What is o/p

#include<stdarg.h>

show(int t,va_list ptr1)

{

int a,x,i;

a=va_arg(ptr1,int)

printf("\n %d",a)

}

display(char)

{int x;

listptr;

va_star(otr,s);

n=va_arg(ptr,int);

show(x,ptr);

}

main()

{

display("hello",4,12,13,14,44);

}

 

a) 13             b) 12             c) 44             d) 14

 

 

20. If the following program (my prog)

main(int size of ,char *arg[])

{ while(size of arg) printf("%s",arg[--size of arg)

}

is run from the command line as myprog jan feb mar apr

What would be the o/p

 

a)myprog jan,feb,mar,apr

b)rev

c)jan,feb,mar,apr

d)error

 

21.What is o/p

main()

{int i=3;

while(i--)

{

int i=100

i--;

printf("%d..",i);

}

}

 

a) infinite loop

b) error

c) 99..99..99..99

d) 3..22..1..

 

21) What is the o/p of the program

main()

{

int rows=3,colums=4;

int a[rows][colums]={1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12};

i=j=k=99;

for(i=0;i<rows;i++)

for(j=0;j<colums;j++)

if(a[k][j]<k) k=a[i][j];

printf("%d\n",k);

Deshaw Placement Paper (Technical Section)

 

1. typedef struct{

char *;

nodeptr next;

} * nodeptr;

what does nodeptr stand for?

 

2. supposing thaty each integer occupies 4 bytes and each character 1 byte , what is the output of the following programme?

 

#include

main()

{

int a ={ 1,2,3,4,5,6,7};

char c = {' a','x','h','o','k'};

printf("%dt %d ", (&a[3]-&a[0]),(&c[3]-&c[0]));

}

ans : 3 3

 

3. what is the output of the program?

 

#include

main()

{

struct s1 {int i; };

struct s2 {int i; };

struct s1 st1;

struct s2 st2;

st1.i =5;

st2 = st1;

printf(" %d " , st2.i);

}

 

Ans: nothing (error) expl: diff struct variables should not assigned using "=" operator.

 

4.what is the output of the program?

 

#include

main()

{

int i,j;

int mat[3][3] ={1,2,3,4,5,6,7,8,9};

for (i=2;i>=0;i--)

for ( j=2;j>=0;j--)

printf("%d" , *(*(mat+j)+i));

}

 

ans : 9 6 3 8 5 2 7 4 1

 

5.

fun(n);

}

int fun( int n)

{

int i;

for(i=0;i<=n;i++)

fun(n-i);

printf(" well done");

 

}

how many times is the printf statement executed for n=10?

 

Ans: zero

expl: Befire reaching to printf statement it will goes to infinite loop.

 

6.what is the output of the program?

main()

{

struct emp{

char emp;

int empno;

float sal;

};

struct emp member = { "TIGER"};

printf(" %d %f", member.empno,member.sal);

 

Ans: error. In struct variable emp, we have to give array size.

If array size given

ans is 0, 0.00

 

7. output of the program?

 

# define infiniteloop while(1)

main()

{

infiniteloop;

printf("DONE");

}

 

Ans: none

expl: infiniteloop in main ends with ";" . so loop will not reach end;

and the DONE also will not print.

 

8. output of the program?

main()

{

int a=2, b=3;

printf(" %d ", a+++b);

}

 

Ans:5

expl: here it evaluates as a++ + b.

 

9. output of the program?

 

#define prn(a) printf("%d",a)

#define print(a,b,c) prn(a), prn(b), prn(c)

#define max(a,b) (a

 

main()

{

int x=1, y=2;

print(max(x++,y),x,y);

print(max(x++,y),x,y);

}

 

Ans: 3 4 2

 

10. which of the following is the correct declaration for the function main() ?

 

Ans: main( int , char *)

 

 

11. if ptr is defined as

 

int *ptr[100];

which of the following correctly allocates memory for ptr?

 

Ans: ptr = (int *)(malloc(100* sizeof(int));