DBS Sample Placement Papers & Pattern

 

 

 

DBS PLACEMENT PAPER

 

1)A"s place is 7th from left .B"s position is 9th from the

right.After interchanging their position A"s position is 11th

from the left.Howmany candidates are there?

19(ans)

 

2)program:

step 1:x=3D0,A=3D0,B=3D1;step2:If x<10;do step 3 to 6

otherwise go to step 7;step 3:Y=3DA+B;A=3DB,B=3DY;step 4:print Y;

step 5:x is increased by 1

step 6:Go to step 2;

step 7:stop

A)What is the 7"th value of Y that is printed?21

B)After set of instructions is over at step 5 what is the last

value of X?10

C)When x=3D4 what is the value of Y printed?8

D)suppose step 5 is replased by step:x=3Dx+3 what would be the last

value of Y printed?5

E)step 1 is changed as x=3D5,A=3D0,B=3D1 what is Y?

ans : 8

 

3)Logical reasoning

 

(1)Persons A,B,C,D,E,F are playing cards.

B-- Mother,E--Niece of A,A--Son of B(complete Qu. is not

known.Answers are correct!)

A)Who is the winner of the game?Ans B(Mother)

B)who are the ladies? B,E

C)second winner in the game? Husband of B

D)who is the niece of A?

ans : B

 

4)Even if problem is not clear answers are correct( perfectly)

 

a)Train overtaking problem from R.S.Agrawal

b)A problem on pipes&cistern

A)fill the tank in 1 hour B)fill the tank in 40 min.

C)C leak the tank at 60lt/hrs

ans:24 min.

 

5)problem on ages

ans:38,14

 

6)when 29 is added to a particular number (1/3), added to (1/4)

particular no?

ans:24

 

7)Synonyms:placate,sooth,ebullient

;Antonyms:incense,friction,diet

 

8)3 questions on correction of sentences.

 

9)odd man out

1)ans 52.5 2)ans 20

 

10)Reasoning: 3 questions.Ex:(1)All cars are scooters,all

scooters are trucks.

(from R.S.Agrawal

 

11)In one company women are 40 more than men______.

ans:160

 

12)5 problems on heights of persons.

 

13)clock problem 14)Age problem

ans:38,14

 

14)profit and loss problem

 

16)mixture problem

ans:1:6

 

17)a a b a a b a a b a a b a a b.There will be 4 choices

ans:b a a a

3 questions are given with blanks.Clue:3 or 4 letter series

repeats depending on which ans must be selected.

 

18)compreshion:small paras and 3 questions

 

19)date of birth problems ans:saturday

 

20)for one problem ans is 16 2/3

 

21)pressure vs volume PV=3DK one problem.

 

22)implicateXreliable

 

23)A necklace is made of 5 colors of pearls.ans:68

 

24)ans:compendiom

 

25)bench,chair,thron,pedastrian,cook odd man out

 

26)A can do work 2 times faster than B.B can do 100 parts in 40

min.. Howmany parts can A do?Ans:30