RAMCO 'C' QUESTION PAPER

 

1).

main()

{

char *p1="Name";

char *p2;

p2=(char *)malloc(20);

while(*p2++=*p1++);

printf("%s\n",p2);

}

Ans : An empty String

 

2).

main()

{

int x=20,y=35;

x = y++ + x++;

y = ++y + ++x;

printf("%d %d\n",x,y);

}

Ans 57 94

 

 

3).

main()

{

int x=5;

printf("%d %d %d\n",x,x<<2,x>>2);

}

Ans 5 20 1

 

4).

#define swap1(a,b) a=a+b;b=ab;a=ab;

main()

{

int x=5,y=10;

swap1(x,y);

printf("%d %d\n",x,y);

swap2(x,y);

printf("%d %d\n",x,y);

}

 

int swap2(int a,int b)

{

int temp;

temp=a;

b=a;

a=temp;

return;

}

 

Ans 10 5 10 5

 

5).

main()

{

char *ptr = "Ramco Systems";

(*ptr)++;

printf("%s\n",ptr);

ptr++;

printf("%s\n",ptr);

}

Ans Samco Systems amco Systems

 

6).

#include

main()

{

char s1[]="Ramco";

char s2[]="Systems";

s1=s2;

printf("%s",s1);

}

Ans Compilation error giving it cannot be an modifible lvalue

 

7).

#include

main()

{

char *p1;

char *p2;

p1=(char *) malloc(25);

p2=(char *) malloc(25);

strcpy(p1,"Ramco");

strcpy(p2,"Systems");

strcat(p1,p2);

printf("%s",p1);

}

Ans : RamcoSystems

 

8).

[1]. The following variable is available in file1.c static int average_float;

Ans all the functions in the file1.c can access the variable

 

10). 

[3]. Another Problem with

# define TRUE 0

some code

while(TRUE)

{

some code

}

 

This won t go into the loop as TRUE is defined as 0

Ans NONE OF THE ABOVE i.e D

 

11). 

Ans : [4]. A question in structures where the memebers are dd,mm,yy.

mm:dd:yy

09:07:97

 

12). 

Ans : [5]. Another structure question

 

14).  A question with argc and argv . Input will be

 

c:\TEMP.EXE Ramco Systems India

 

Output will be

 

India: I n d i a

Systems: S y s t e m s

Ramco: R a m c o

Answer is choice d

 

15). 

Structure swap

 

Ramco India

Ramco Systems Corporation

Ramco ... Limited .

 

After swapping the result will be

 

First two will be swapped.

 

Ramco Systems Corporation

Ramco India

Ramco ... Limited .

 

16). 

int x;

main()

{

int x=0;

{

int x=10;

x++;

change_value(x);

x++;

Modify_value();

printf("First output: %d\n",x);

}

x++;

change_value(x);

printf("Second Output : %d\n",x);

Modify_value();

printf("Third Output : %d\n",x);

}

 

Modify_value()

{

return (x+=10);

}

 

change_value()

{

return(x+=1);

}

Ans : 12 1 1

 

17). 

main()

{

int x=10,y=15;

x=x++;

y=++y;

printf("%d %d\n",x,y);

}

Ans : 11 16

 

 

18).

main()

{

int a=0;

if(a=0) printf("Ramco Systems\n");

printf("Ramco Systems\n");

}

 

Ans : Ony one time

"Ramco Systems"

will be printed

 

 

Ramco Placement Paper (Aptitude)

 

Aptitude Section

 

Directions: Each of the following

question has a question and two statements labelled as (i) and (ii).

Use the data/information given in (i) and (ii) to decide whether

the data are sufficient to answer the question record your answer as

 

A) If you can get the answer from (1)alone but not from (2)

B) If you can get the answer from (2)alone but not from (1)

C) If can get the answer from (1)and (2)together ,although neither statement by itself suffice

D) If statement (1)alone suffices and statement (2) alone also suffice.

E) If can t get the answer from statements (1) and (2) together and you need more data.

 

Q1) What will be the population of city X in 1991?

1) Population of the city has 55% annual growth rate

2) in 1991,the population of city X was 8 million

Ans:C

 

Q2) Was it Rani s birthday yesterday?

1)Lata spends Rs.100 on Rani s birthday

2)Lata spent Rs.100 yesterday

Ans: E

 

Q3)Is 3*5 or is 4*6 greater ?

1)a*b =b*a

2)a*b is the remainder of ab%(a+b)

Ans:B

 

Q4)Will the graph X-Y pass through the origin?

1) x proportional to the Y

2)increment in y per units rise of x is fixed.

Ans:E

 

Q5) What was the value of the machine 2 years ago?

1) the deprecition of the value of the machine per year is 10%

2)present value of the machine is rs 8000/

Ans:C

 

Q6) What will be the area of a square that can be inscribed in a circle?

1) Radius of the circle is T

2) Length of a diagonal of the square is 2r

Ans:D

 

Q7) Can it be concluded that the port made more profit in 1988 than in 1987

1) 1987 Total tonnage handled by the port 10 million tonnes Expenditure made by the port to handle one tonne of cargo Rs.20/-

2) 1988 Total tonnage handled by the port 12.5 million tonnes Expenditure made by the port to handle one tonne of cargo Rs 25/-

Ans: E

 

Q8) There are two figures viz., a circle and a square. Which having greater area?

1) Perimeter of the circle is the same as the perimeter of the square.

2) Eleven times the radius is equal to seven times the length of one side of the square.

Ans: D

 

Q9) A candidate who was found to be under weightin medical test had been selected provisionally subject to his attainment of 60Kg weight within one year. What should be the percentage increase of his weightso that selection is confirmed after one year.

1) Weight (Kg)=16+8 Height (ft) is standard equation for the Indian population. The candidates height is 5.5

2) His present weight is 55Kg.

Ans: D

 

Q10) Is angle D=90

1) sin**2(D)+cos**2(D)=1

2) sin**2(D)-+cos**2(D)=1

Ans: E

 

Q11) What will be the average age of workers of an Institution after two years?

1) Present average age is 35 years

2) There are total 20 workers in the Institution

Ans: A

 

Q12) Can it be concluded that firestry is getting increasing importance in India? ( Disregarding the change in money value )

1) Name of the plan Expenditure on Forest (Crores of rupees) First five year plan Second five year plan 10 19

2) Name of the plan Expenditure on Forest (Crores of rupees) First five year plan Second five year plan 46 92.5

Ans: E

 

Q22) Of the two which one is the greater -- -3/x , -3/y?

1) x,y>0

2) x<>2); }

Ans. 5 20 1

 

4) Find the output for the following C program

#define swap1(a,b)

a=a+b;b=a-b;a=a-b;

main()

{

int x=5,y=10;

swap1(x,y);

printf("%d %d\n",x,y);

swap2(x,y);

printf("%d %d\n",x,y);

}

int swap2(int a,int b)

{

int temp;

temp=a;

b=a;

a=temp;

return;

}

Ans. 10 5

 

5) Find the output for the following C program

main()

{

char *ptr = "Ramco Systems";

(*ptr)++;

printf("%s\n",ptr);

ptr++;

printf("%s\n",ptr);

}

Ans. Samco Systems

 

6) Find the output for the following C program

#include

main()

{

char s1[]="Ramco";

char s2[]="Systems";

s1=s2;

printf("%s",s1);

}

Ans. Compilation error giving it cannot be an modifiable lvalue

 

7) Find the output for the following C program

#include

main()

{

char *p1;

char *p2;

p1=(char *) malloc(25);

p2=(char *) malloc(25);

strcpy(p1,"Ramco");

strcpy(p2,"Systems");

strcat(p1,p2);

printf("%s",p1);

}

Ans. RamcoSystems

 

8) Find the output for the following C program given that

 

[1]. The following variable is available in file1.c static int average_float;

Ans. All the functions in the file1.c can access the variable

 

9) Find the output for the following C program

# define TRUE 0

some code

while(TRUE)

{

some code

}

Ans. This won t go into the loop as TRUE is defined as 0

 

10) Find the output for the following C program

main()

{

int x=10;

x++;

change_value(x);

x++;

Modify_value();

printf("First output: %d\n",x);

}

x++;

change_value(x);

printf("Second Output : %d\n",x);

Modify_value(x);

printf("Third Output : %d\n",x);

}

Modify_value()

{

return (x+=10);

}

change_value()

{

return(x+=1);

}

Ans. 12 1 1

 

11) Find the output for the following C program

main()

{

int x=10,y=15;

x=x++;

y=++y;

printf("%d %d\n",x,y);

}

Ans. 11 16

 

12) Find the output for the following C program

main()

{

int a=0;

if(a=0) printf("Ramco Systems\n");

printf("Ramco Systems\n");

}

Ans. Ony one time "Ramco Systems" will be printed

 

13) Find the output for the following C program

#include

int SumElement(int *,int);

void main(void)

{

int x[10];

int i=10;

for(;i;)

{

i--;

*(x+i)=i;

}

printf("%d",SumElement(x,10));

}

int SumElement(int array[],int size)

{

int i=0;

float sum=0;

for(;i

void main(void);

int printf(const char*,...);

void main(void)

{

int i=100,j=10,k=20;

-- int sum;

float ave;

char myformat[]="ave=%.2f";

sum=i+j+k;

ave=sum/3.0;

printf(myformat,ave);

}

 

Q15) Find the output for the following C program

#include

void main(void);

{

int a[10];

printf("%d",((a+9) + (a+1)));

}

 

Q16) Find the output for the following C program

#include

void main(void)

{

struct s{

int x;

float y;

}s1={25,45.00};

union u{

int x;

float y;

} u1;

u1=(union u)s1;

printf("%d and %f",u1.x,u1.y);

}

 

(17) Find the output for the following C program

#include

oid main(void)

{

unsigned int c;

unsigned x=0x3;

scanf("%u",&c);

switch(c&x)

{

case 3: printf("Hello!\t");

case 2: printf("Welcome\t");

case 1: printf("To All\t");

default:printf("\n");

}

}

 

Q18) Find the output for the following C program

#include

int fn(void);

void print(int,int(*)());

int i=10;

void main(void)

{

int i=20;

print(i,fn);

}

void print(int i,int (*fn1)())

{

printf("%d\n",(*fn1)());

}

int fn(void)

{

return(i-=5);

}

 

Q19) Find the output for the following C program

#include

void main(void);

{

char numbers[5][6]={"Zero","One","Two","Three","Four"};

printf("%s is %c",&numbers[4][0],numbers[0][0]);

}

 

Q20) Find the output for the following C program

int bags[5]={20,5,20,3,20};

void main(void)

{

int pos=5,*next();

*next()=pos;

printf("%d %d %d",pos,*next(),bags[0]);

}

int *next()

{

int i;

for(i=0;i<5;i++)

if (bags[i]==20)

return(bags+i);

printf("Error!");

exit(0);

}

 

Q21) Find the output for the following C program

#include

void main(void)

{

int y,z;

int x=y=z=10;

int f=x;

float ans=0.0;

f *=x*y;

ans=x/3.0+y/3;

printf("%d %.2f",f,ans);

}

 

Q22) Find the output for the following C program

#include

void main(void);

{

double dbl=20.4530,d=4.5710,dblvar3;

double dbln(void);

dblvar3=dbln();

printf("%.2f\t%.2f\t%.2f\n",dbl,d,dblvar3);

}

double dbln(void)

{

double dblvar3;

dbl=dblvar3=4.5;

return(dbl+d+dblvar3);

}

 

Q23) Find the output for the following C program

#include

static int i=5;

void main(void)

{

int sum=0;

do

{

sum+=(1/i);

}while(0

void main(void)

{

int oldvar=25,newvar=-25;

int swap(int,int);

swap(oldvar,newvar);

printf("Numbers are %d\t%d",newvar,oldvar);

}

int swap(int oldval,int newval)

{

int tempval=oldval;

oldval=newval;

newval=tempval;

}

 

Q25) Find the output for the following C program

#include

void main(void);

{

int i=100,j=20;

i++=j;

i*=j;

printf("%d\t%d\n",i,j);

}

 

Q26) Find the output for the following C program

#include

void main(void);

int newval(int);

void main(void)

{

int ia[]={12,24,45,0};

int i;

int sum=0;

for(i=0;ia[i];i++)

{

sum+=newval(ia[i]);

}

printf("Sum= %d",sum);

}

int newval(int x)

{

static int div=1;

return(x/div++);

}

 

Q27) Find the output

for the following C program

#include

void main(void);

{

int var1,var2,var3,minmax;

var1=5;

var2=5;

var3=6;

minmax=(var1>var2)?(var1>var3)?var1:var3:(var2>var3)?var2:var3;

printf("%d\n",minmax);

 

Q28) Find the output for the following C program

#include

void main(void);

{

void pa(int *a,int n);

int arr[5]={5,4,3,2,1};

pa(arr,5);

}

void pa(int *a,int n)

{

int i;

for(i=0;i

void main(void);

void print(void);

{

print();

}

void f1(void)

{

printf("\nf1():");

}

 

Q30) Find the output for the following C program

#include "6.c"

void print(void)

{

extern void f1(void);

f1();

}

static void f1(void)

{

printf("\n static f1().");

}

 

Q31) Find the output for the following C program

#include

void main(void);

static int i=50;

int print(int i);

void main(void)

{

static int i=100;

while(print(i))

{

printf("%d\n",i);

i--;

}

}

int print(int x)

{

static int i=2;

return(i--);

}

 

Q32) Find the output for the following C program

#include

void main(void);

typedef struct NType

{

int i;

char c;

long x;

} NewType;

void main(void)

{

NewType *c;

c=(NewType *)malloc(sizeof(NewType));

c->i=100;

c->c= C ;

(*c).x=100L;

printf("(%d,%c,%4Ld)",c->i,c->c,c->x);

}

 

Q33) Find the output for the following C program

#include

void main(void);

const int k=100;

void main(void)

{

int a[100];

int sum=0;

for(k=0;k<100;k++)

*(a+k)=k;

sum+=a[--k];

printf("%d",sum);

}

 

Click to download more papers

Click to download more papers