Philips

Section - 1

 

Q1)for all X(roar(X)=3D>lion(X))

   a)all lions roar

   b)some lions roar

   c)

   d)

 

Q2)on some polynomial bounds

 

Q3)on emiter coupled logic

 

Q4)four qustions on  given digital ckt from kennedy book ther are 5 questions.

 

Q5)one from  recivers,one from digital comm,one coaxial cable repeater distace depends on the channel BW.What is the use of IF

 

Q6)If channel BW is 35khz.What is the maximum freq of data u can transfer.=3D70khz

 

Q7)line with 2400buads,the dat u can ransmit on it is

a)1200kpbs

b)2400kpbs

c)96kpbs

d)192kpbs

 

These are the qustions in 1 st section

 

Section - 2

 

Q1) void(int *a,int *b)

  {

    *b=3D*b^*a;  /* ^ is exclusive OR */

    *a=3D*b^*a;

    *b=3D*b^*a;

    *a=3D*b^*a;

    *a=3D*b^*a;

  }

  this function gives the value

  a)a & b values swaped

  b) a&b  unchanged

  c)

  d)

Q2) on inorder traversal in binary tree

 

Q3) on black box testing

 

Q4) on fun(n)

   {

      unsigned long n=3D~0; /* ~ is ones complement */

       for(i=3D0;(n>>1)!=3D0;i++)

    }

  Out put of this programme segment is

  a)it will give the word length in that machine

  b)gives max int vlue in the machine

  c)

  d)

 

 

Section3

 

Q1)sentenc given with blanks we ahve to fill tehm with words

 

Q2)same as above

 

Q3)A qustion on relations

   david is grand father to sue

   karen is sister to jim

   jim is uncle to eric and sue

   jim is nephew to larry

only married couple can have children and blood relation can't marry

there are 4 questions on this

 

  q1)whose is consistent growth

 

  q2)whose is highest groth

 

  q3)lowest growth

 

Q5)GK question  ambassidor means

 

Q6)who IS WHERE  ANS: hague

 

Q7)ALIAS:NAME::-----------

 

Q8)JOKE:LAUGH::-----------

 

Q9)they will give u diagram and find the shortest path between some

points.like belman ford algo in NW.

 

Section 1 - Electronics and Mathematics - 20 questions

section 2 - Computer Science

section 3 - Aptitude

 

Electronics and computer science

 

1. A circuit was given with lot of flip-flops etc and the operation of that

circuit was asked.  

2. 15 software functions are there.  It is known that atleast 5 of them are

defective.  What is the probability that if three functions are chosen and

tested, no errors are uncovered.   

Ans : 10  *  9  * 8

       --    --    --        

       15    14    13           

 

Computer Science

1.Java is       

a) Multithreaded b) intrepreter c) compiler d) all of the above         

Ans :d

2.  The number of nodes in a k-level m-ary binary tree is :

 

Aptitude

A graph was given and questions regarding shortest path was asked.

For one question shortest path was asked and the answer is none of the

above.

Overall the question paper was easy.

 

Interview:

 

HR questions:    

1.What is your strengths and weaknesses

2.What are the values u respect 

3.Site a reason why philips should hire u

4.What will u do if u are asked to manage a project which will definitely

skip its deadline.

 

Technical (for me)

1.What is runtime locatable code?

2.What is volatile, register definition in C

3.What is compiler and what its output.

Philips Placement Paper (Aptitude & Technical-Electronics)

 

Aptitude Paper:

 

1.6*12*15 is the volume of some material. How many cubes can be inserted into that?

 

Ans.40

 

2.Two pipes can fill a tank in 10 1nd 12 hours while third pipe will make the tank empty in 20 hours. If all three pipes operate simultaneously, in how many hours the tank will be filled ?

 

Ans.7hours 30 minutes.

 

3.Diameter of a beaker is 7cm. Mambler (some instrument)dia is 1.4cm.How many mamblers has to be put to increase the water level by 5.6cm.

 

4.Cost of an item is x. It's value increases by p% and decreases by p%Now the new value is 1 rupee, what is the actual value.

 

Ans.(1000)/(1000-p*p).

 

5.A right circular cylinder and a cone are there. Base radius of cone is equal to radius of cylinder. What is the ratio of height to slant side.

 

6.Distance between two poles is 50 meters. A train goes by 48 kmph in one minute. How many poles will be crossed by the train.

 

7.A pole seen from a certain distance at an angle of 15 degrees and 100 meters ahead by 30 degrees. What is th height of pole.

 

8.15 people--each has to pay Rs.20.. 20 people--each has to pay Rs.18.. for 40 people--how much has to pay ?

 

9.if p=2q then q=r*r,if p-odd then q is even,whether we decide r is even or odd ?

 

choices:

 

a)first condition is sufficient

 

b)second condition is sufficient

 

c)both are sufficient

 

d)both are not sufficient

 

10.What is the value of m given that

 

i) m is devided by 2

 

ii) m is devided by 5

 

Ans: none of these

 

11.If he sells 40 mangoes, he will get the selling price of 4 mangoes extra, What is his % increase in profit ?

 

Ans: 25%

 

12.100 glasses are there. A servant has to supply glasses to a person If he supplies the glasses without any damage he will et 3 paise otherwise he will loose 3 paise.At the end of supplying 100 glasses if he gets 270 paise, how many glasses were supplied safely.

 

Ans: 95

 

Electronics:

 

1.Fastest logic ..

 

Ans: ECL

 

2.202.141.65.62 type of IP address belong to which class.

 

Ans: class B

 

3.Mod K ring counter requires how many number of flip-flops.

 

Ans:K

 

4.ftp is in application layer.

 

5.Problem related to Ternary operations.

 

Ans:3

 

6.Problem related to macro # define square x x*x.

 

Ans:11

 

7.Problem related to 5 pointers..refer Page.123 of C prog.,by Keringan and Ritchie.

 

8.Ideal op-amp CMRR.

 

Ans: infinity.

 

9.13-bit DAC MSB resistance 2kohms.LSB resistance ?

 

Ans: 2k * 2 to the power of 12.

 

Click to donwnload more papers